HEM / BRANSCHER / BYGG OCH ENTREPRENAD

Första Hjälpen för bygg och entreprenad

I en Första Hjälpen-beredskap för verksamheter inom bygg och entreprenad måste man räkna med högre förbrukning än många andra verksamheter. Sortimentet av Första Hjälpen-produkter för bygg och entreprenadföretag bör vara heltäckande och uppdateras regelbundet.

Att en Första Hjälpen-specialist som Dahl Medical kan erbjuda produktdemonstration för de anställda, löpande HLR-kurser och serviceavtal, är en stor hjälp för verksamhetsansvariga att uppfylla grundläggande krav för Första Hjälpen anpassat för byggarbetsplatser.

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

Rekommendation Första Hjälpen-beredskap för Bygg & Entreprenad:

Platskontor:
Här ska finnas akutväska (s.k. ”springväska”), hjärtstartare och eventuellt en bår.

Byggbodar:
Här behövs förbrukningsmaterial (tryck- och brännskadeförband, plåster/sårvård) och egna förbandstavlor/skåp – gärna med dörr om skyddar mot damm och smuts - samt ögonduschställ eller Akutstation ögondusch.

Räddningsbodar:
Byggarbetsplatser som har räddningsbodar ska vara fullt utrustade med Hjärtstartare, bår, Första Hjälpen-, brand- och trauma utrustning.

Fordon:
Här behövs en akut- eller förbandsväska vid förarplatsen. Eventuellt en liten förbandstavla i servicebilar eller större fordon som opereras av flera.

Utbildning:
HLR-kurser för personal. Riktlinjen enligt svensk standard: för tillräckligt många, 1 ggr/år.

OBS! Tänk på: 

Upp skyltning Varsel- och hänvisningsskyltar för Första hjälpen, Ögondusch och Hjärtstartare

Tillgänglighet  - Vid t.ex. ett hjärtstopp skall HLR kunna påbörjas inom en minut. Inom tre minuter skall en hjärtstartare kunna användas på patienten

Registrera hjärtstartare i hjartstartarregistret.se, så att den blir synlig för SOS Alarm.

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.

Kontakta oss - få experthjälp!

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittar svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Fyll i formuläret här så hör vi av oss så snart vi kan!

DAHL MEDICAL AB  
Org nr. 556482-6351

Postadress: 
Box 2114
132 02 Saltsjö-Boo
Sweden

Besöksadress:
Stenhuggarvägen 5
132 38 Saltsjö-Boo
Sweden

© DAHL MEDICAL 2024

Nets - Payments made easy