Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Varukorgen är tom

HEM / BRANSCHER / BYGG OCH ENTREPRENAD

Första Hjälpen för bygg och entreprenad

I en Första Hjälpen-beredskap för verksamheter inom bygg och entreprenad måste man räkna med högre förbrukning än många andra verksamheter. Sortimentet av Första Hjälpen-produkter för bygg och entreprenadföretag bör vara heltäckande och uppdateras regelbundet.

Att en Första Hjälpen-specialist som Dahl Medical kan erbjuda produktdemonstration för de anställda, löpande HLR-kurser och serviceavtal, är en stor hjälp för verksamhetsansvariga att uppfylla grundläggande krav för Första Hjälpen anpassat för byggarbetsplatser.

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

Rekommendation Första Hjälpen-beredskap för Bygg & Entreprenad:

Platskontor:
Här ska finnas akutväska (s.k. ”springväska”), hjärtstartare och eventuellt en bår.

Byggbodar:
Här behövs förbrukningsmaterial (tryck- och brännskadeförband, plåster/sårvård) och egna förbandstavlor/skåp – gärna med dörr om skyddar mot damm och smuts - samt ögonduschställ eller Akutstation ögondusch.

Räddningsbodar:
Byggarbetsplatser som har räddningsbodar ska vara fullt utrustade med Hjärtstartare, bår, Första Hjälpen-, brand- och trauma utrustning.

Fordon:
Här behövs en akut- eller förbandsväska vid förarplatsen. Eventuellt en liten förbandstavla i servicebilar eller större fordon som opereras av flera.

Utbildning:
HLR-kurser för personal. Riktlinjen enligt svensk standard: för tillräckligt många, 1 ggr/år.

OBS! Tänk på: 

Upp skyltning Varsel- och hänvisningsskyltar för Första hjälpen, Ögondusch och Hjärtstartare

Tillgänglighet  - Vid t.ex. ett hjärtstopp skall HLR kunna påbörjas inom en minut. Inom tre minuter skall en hjärtstartare kunna användas på patienten

Registrera hjärtstartare i hjartstartarregistret.se, så att den blir synlig för SOS Alarm.

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.

Kontakta oss - få experthjälp!

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittar svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Fyll i formuläret här så hör vi av oss så snart vi kan!

DAHL MEDICAL AB  
Org nr. 556482-6351

Postadress: 
Box 2114
132 02 Saltsjö-Boo
Sweden

Besöksadress:
Stenhuggarvägen 5
132 38 Saltsjö-Boo
Sweden

© DAHL MEDICAL 2023

Nets - Payments made easy