Köp hjärtstartare för olika miljöer och brukssituationer

Här finns hjärtstartare i olika modeller lämpade för offentliga miljöer, företag och föreningar.
Vi har även hjärtstartare för professionell användning inom vården.

”Försäkring ingår”Vid köp av hjärtstartare ingår försäkring utan självrisk, värde minst 275 kr.

Goda råd när du skall välja hjärtstartare

Vi har samlat råd och nyttig information om vad du skall tänka på inför valet under fliken Köpråd Hjärtstartare. Men du är självklart välkommen att höra av dig till oss för direkt kontakt med en specialist som kan hjälpa dig! Kontakta oss

Köpa eller hyra hjärtstartare

För vissa är det mer praktiskt att hyra hjärtstartare än att köpa. Därför erbjuder vi på Dahl Medical även den tjänsten. Hyra hjärtstartare med fullservice och garanti - läs mer här...

MEST POPULÄRA HJÄRTSTARTARNA

Lifepak CR2 Wi-Fi
Philips HS1 inkl. större väska
Lifepak CR2 USB
Samaritan PAD 350P, inkl. väska
Zoll AED Plus
Philips FRx ink. väska
Lifepak CR2 Wi-Fi + två språk
Samaritan PAD 360P, inkl. väska
Powerheart AED G5, halvautomatisk
Zoll AED 3
Lifepak 1000 inkl. väska
Samaritan PAD 500P, inkl. väska
Philips HS1 inkl. väska
Lifepak 1000 med EKG inkl. väska
Philips HS1 exkl. väska
Lifepak CR2 Wi-Fi inkl. väska
Lifepak CR2 Wi-Fi + två språk inkl. väska
Mindray Beneheart C1A
​Powerheart AED G5, helautomatisk
I-Pad SP1 AED
Mindray Beneheart C1A 4G, 8 år
Mindray Beneheart C2
Mindray Beneheart C1A Finsk
Hjärtstartare FAQ - Allt du behöver veta för en bra Första Hjälpen-beredskap gällande hjärtstartare
Hur fungerar en hjärtstartare?

Hjärtstartare kan användas av alla, då en klar och lugn röstinstruktion leder användaren genom alla steg vid hjärt-lungräddning och defibrillering. De har också en inbyggd automatisk självtest som löpande kontrollerar hjärtstartarens vitala funktioner för att säkra att den alltid är klar för användning.

Vilken HLR-kurs ska vi gå?

Jämför våra 3 st olika HLR-kurser (hjärt-lungräddning).

Den vanligaste hjärt-lungräddningskursen är Vuxen HLR+AED. Det är en grundkurs i hjärt-lungräddning med hjärtstartare. Här kan du läsa mer om den.

Den näst vanligaste är HLR AED+LABC och den inkluderar även Livsfarligt läge, Andning, Blödning och Chock (läs mer här). Den sista är D-HLR (läs mer här).

Läs mer om innehållet och skillnaderna mellan utbildningarna här på hemsidan eller i vår broschyr.

Dahl Medical genomför HLR-kurser på er arbetsplats, över hela landet. Alla HLR-instruktörer följer och håller sig regelbundet uppdaterade med Svenska HLR-rådets riktlinjer.

Vad är viktigast att tänka på vid köp av hjärtstartare?

Viktigast är placering och underhåll av hjärtstartare.

En av de viktigaste parametrarna att tänka på om man ska utrusta en plats med hjärtstartare, är placeringen av den. Vid ett hjärtstopp måste behandling med hjärtstartare påbörjas inom 180 sek, därefter sjunker chansen att rädda livet på den som har drabbats, drastiskt. I tillägg är det givetvis viktigt med regelbunden HLR-utbildning, rutiner för beredskap (larmkedja) samt underhåll.

Som tur är finns det sedan september 2015 en svensk standard för vad som definierar en s.k. ”Hjärtsäker Zon”, dvs. en arbetsplats eller en offentlig miljö där människor vistas och hjärtstartare finns tillgängliga. Standarden (SS 280000) definierar generella krav och rekommendationer för användning av hjärtstartare i offentliga och andra miljöer utanför sjukvården. 

Dahl Medical har som SIS-standardutvecklare haft en aktiv roll i att ta fram dessa världsunika, nationella rekommendationer för användning och underhåll av hjärtstartare och kan hjälpa er i att hjärtsäkra er arbetsplats.

Följer ni HLR-rådets riktlinjer?

Ja, vi följer deras riktlinjer och all vår personal håller sig ständigt uppdaterade med de senaste rönen kring våra kurser.

Vad krävs för underhåll & service på hjärtstartare?

För bäst underhåll av Hjärtstartare: Ha rutin för kontroll och samarbeta med leverantör.

Elektroder och batterier är de delar som behöver bytas ut med jämna mellanrum, vilket vi hjälper våra kunder med. Precis som med ögonduscharna.

Batterier och elektroder är vitala delar som har ett bäst före-datum. Detta måste kontrolleras manuellt för att vara säker på att hjärtstartaren fungerar när den verkligen behövs!

Om vi går kursen hos er och köper hjärtstartare - uppfyller vi svensk standard* då?

Ja det ser vi till att ni gör.

* SIS 28000 - Hjärtsäker Zon. 

Är det krav på HLR-utbildning när man skaffar hjärtstartare?

Både ja och nej. JA om ni vill följa Arbetsmiljöverkets riktlinjer, HLR-rådets riktlinjer och Svensk Standard. NEJ om ni t ex. bara vill köpa en hjärtstartare så får ni göra det. Ni får en kort produktgenomgång av oss men den handlar kort om hur hjärtstartaren fungerar.

I stort är det bättre att ni skaffar något av de tre viktigaste sakerna kring detta, så kan vi ta det därifrån. Antingen en utbildning, en hjärtstartare eller riktigt bra larmrutiner som ni får i och med våra kurser.

Vill du köpa en hjärtstartare online med garanti till bästa pris, titta på vår sida hjärtstartarspecialisten.se

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.

Kontakta oss - få experthjälp!

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittar svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Fyll i formuläret här så hör vi av oss så snart vi kan!

DAHL MEDICAL AB  
Org nr. 556482-6351

Postadress: 
Box 2114
132 02 Saltsjö-Boo
Sweden

Besöksadress:
Stenhuggarvägen 5
132 38 Saltsjö-Boo
Sweden

© DAHL MEDICAL 2024

Nets - Payments made easy