Varukorgen är tom

Andning - assisterad, är säkrare med duk eller mask

En mun-till-mun-duk eller pocketmask kan underlätta väsentligt och är ibland rent nödvändig för effektiv assisterad andning med mun-mot-mun-metoden.

Andning assisterad, använd mask

I en akut situation, vid ett återupplivningsförsök är det bra om man vidtar åtgärder för att kunna genomföra inblåsningar och samtidigt undvika kontakt med kroppsvätska eller underlätta för assisterad andning hos patienten. Masken eller duken minskar risken för eventuell kontakt med offrets saliv eller blod och därmed, beroende på situation, den tvekan som kan infinna sig att starta försök till återupplivning. 

Andningshjälpmedel gör stor skillnad för effektiv HLR

Ett andningsskydd minskar risken för luftläckage och att förhindrar att kroppsvätskor läcker igenom. Således ett skydd för både livräddare och drabbade. En pocketmask, eller en mun-till-mun duk bör finnas i allas Första Hjälpen-beredskap. Fodralet till den hopvikta mun-till-mun-duken har en nyckelring och är inte större än att man kan fästa den på sin nyckelknippa.

Pocketmask
Mun till munduk, Nyckelring
Mun till munduk

Kontakta oss - få experthjälp!

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittar svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Fyll i formuläret här så hör vi av oss så snart vi kan!

Ring 08 - 715 08 00

DAHL MEDICAL AB  

Stenhuggarvägen 5
Saltsjö-Boo 
Stockholms län
13238, Sweden

© DAHL MEDICAL 2021

Nets - Payments made easy