HEM / KUNDTJÄNST / FRÅGOR & SVAR

Vanliga frågor & svar (FAQ) Första Hjälpen

Allt du behöver veta för en bra Första Hjälpen-beredskap. Du hittar också mycket värdefull kunskap i vår sektion med broschyrer och andra nedladdningsbara dokument

FAQ - Service och underhåll

Varför behöver vi service av våra Första Hjälpen-produkter?

Regelbunden Första Hjälpen-service är viktig för att:

Förbandsmaterial, plåster och ögonduschar är förbrukningsvaror och har ett bäst före-datum. Även elektroder och batterier för hjärtstartare har en viss livslängd. Det är dessa delar som din lokala Dahl Medical-representant hjälper er att hålla koll på.

En stor fördel är att vi underlättar och säkerställer att ni alltid har en relevant och bra Första hjälpen-beredskap. Dahl Medicals lokala representanter samverkar och rådgör med era skyddsombud eller arbetsmiljöansvarige.

Hur vet ni vad som behöver service och när?

Vi vet när samtliga produkter som levererats till kund passerar sitt utgångsdatum. I god tid innan det sker, gör vi er uppmärksamma på detta genom din lokala representant. Vad gäller förbrukning så strävar vi efter att besöka er en till två gånger/år, eller oftare genom serviceavtal eller annan överenskommelse.

Vad krävs för underhåll & service på hjärtstartare?

För bäst underhåll av Hjärtstartare: 

Ha rutin för kontroll och samarbeta med leverantör.
Elektroder och batterier är de delar som behöver bytas ut med jämna mellanrum, vilket vi hjälper våra kunder med. Precis som med ögonduscharna.

Batterier och elektroder är vitala delar som har ett bäst före-datum. Detta måste kontrolleras manuellt för att vara säker på att hjärtstartaren fungerar när den verkligen behövs!

Hur vet jag att ni håller vad ni lovar?

Vår leverans- och kunddata är helt automatiserat. Vi har ett för oss skräddarsytt system för att hålla koll på datumstyrda produktpåfyllningar och serviceavtal för varje enskild kund.

Som kund kan du därmed vara trygg i att vi har full kännedom om när era produkter behöver bytas ut och kan hantera det oavsett hur våra personalresurser på distriktet ser ut över tid.

Vad ska man tänka på när man köper förbandsenheter (tavlor, skåp, väskor)?

För en oinvigd är förbandsenheter och dess innehåll väldigt lika, men produkterna och speciellt dess innehåll skiljer sig ofta kvalitetsmässigt samt i funktionalitet/användarvänlighet. Därför är det en enorm fördel om man haft möjlighet att testa produkterna och vet hur de ska användas. Dahl Medical erbjuder t. ex. alltid fri produktdemonstration på plats hos kund. Det kanske viktigaste är att ens Första Hjälpen-enheter fylls på löpande, antingen för att innehållet förbrukats eller har passerat ett bäst före-datum (se mer under kategorin “Service & underhåll”).

Dahls egenutvecklade förbandstavlor täcker behovet för de flesta typer av skador som kan uppstå, och bör finnas som en grund i Första Hjälpen-beredskapen på en arbetsplats. Vårt innehåll och designen på tavlorna är noga utformat och baseras på lång erfarenhet. Innehållet i tavlorna täcker skadeområden som: Ögon, Andning, Brännskada och Blödning.

Förpackningarna som sitter i tavlorna är numrerade 1-6 för att underlätta när man behöver beställa för påfyllning. Bakom förpackningarna, i tavlan, är det också numrerat så att man sätter tillbaka förpackningarna på rätt plats.

I de fall man vill ha något som skyddar mot damm och smuts, finns förbandstavlor med dörr. I det fall man vill ha extra förvaring kan man beställa förbandstavlor monterade på ett förvaringsskåp i trä, alternativt ett plåtskåp där vi kan anpassa innehållet efter behov.

När det gäller akutväskor, bör dessa alltid vara plomberade för att säkerställa att innehållet är komplett vid en akutsituation.

Nyttig information för dig som ansvarar för Första Hjälpen på arbetsplatsen

Dahl Medical Broschyr

Läs online eller ladda ner

Första Hjälpen

Arbetsmiljöverkets föreskrifter
Ladda ned AFS 1999_7

Hjärtsäker Zon

Svensk Standard
Ladda ner standarden gratis

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.

Kontakta oss - få experthjälp!

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittar svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Fyll i formuläret här så hör vi av oss så snart vi kan!

DAHL MEDICAL AB  
Org nr. 556482-6351

Postadress: 
Box 2114
132 02 Saltsjö-Boo
Sweden

Besöksadress:
Stenhuggarvägen 5
132 38 Saltsjö-Boo
Sweden

© DAHL MEDICAL 2024

Nets - Payments made easy