Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.Vad är kakor?

Första Hjälpen för kontor

I en Första Hjälpen-beredskap för Kontorsmiljöer är allvarliga riskområden begränsade. Dock måste man ändå räkna med att allt kan hända. 

Ambulansens utryckningstid för prio 1-larm i Sverige är ca 15 minuter i snitt - betydligt mer om man är verksam i glesbefolkat område! Fram till att räddningspersonal är på plats bör man kunna ge Första Hjälpen i form av hjärt-lungräddning och behandling med hjärtstartare samt kunna hantera & behandla: Livsfarligt läge, Andning, Blödning och Chock (L-ABC).

Att en Första Hjälpen-specialist som Dahl Medical kan erbjuda produktdemonstration för de anställda, löpande HLR-kurser och serviceavtal, är en stor hjälp för verksamhetsansvariga att uppfylla grundläggande krav för Första Hjälpen anpassat för olika typer av kontorsmiljöer.

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

Rekommendation Första Hjälpen-beredskap för Kontor:

Grundutbud:
Hjärtstartare och förbandstavlor.

Vanliga skador:
För mindre kläm- och skärskador - Fingerförbandsautomater.

Städ- och köksutrymmen:
Ögonduschställ eller Akutstation Ögondusch samt förbandstavlor.

Större arbetsplatser:
Med flera våningar, avdelningar & områden – här behövs en akutväska i t.ex. receptionen. Även fler utplacerade hjärtstartare på t.ex. olika våningsplan.

Utbildning:
HLR-kurser för personal. Riktlinjen enligt svensk standard: för tillräckligt många, 1 ggr/år.

OBS! Tänk på: 

Upp skyltning - Varsel- och hänvisningsskyltar för Första hjälpen, Ögondusch och Hjärtstartare

Tillgänglighet  - Vid t.ex. ett hjärtstopp skall HLR kunna påbörjas inom en minut. Inom tre minuter skall en hjärtstartare kunna användas på patienten

Registrera hjärtstartare i hjartstartarregistret.se, så att den blir synlig för SOS Alarm.

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.

Kontakta oss - få experthjälp!

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittar svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Fyll i formuläret här så hör vi av oss så snart vi kan!

DAHL MEDICAL AB  
Org nr. 556482-6351

Postadress: 
Box 2114
132 02 Saltsjö-Boo
Sweden

Besöksadress:
Stenhuggarvägen 5
132 38 Saltsjö-Boo
Sweden

© DAHL MEDICAL 2023

Nets - Payments made easy