Utbildningar i Hjärt-Lungräddning på arbetsplatsen

Vi utbildar i hjärt-lungräddning (HLR) och Första Hjälpen över hela landet, ute på arbetsplatser direkt hos kund. Alla instruktörer är registrerade i Svenska Rådet för HLR.

HEM / UTBILDNINGAR

Utbildningar för att matcha HLR-krav på jobbet

På en arbetsplats ska det finnas beredskap och rutiner för den aktuella verksamhetens art och risker, enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Utbildning är lösningen.

Det är verksamhetsansvarigs uppgift att se till att det finns relevant utbildning

HLR-krav på jobbet
När fler på jobbet kan hjärt-lungräddning (HLR), ökar tryggheten och möjligheten att rädda livet på någon. HLR-kurser skall genomföras regelbundet – helst årligen – på alla arbetsplatser. Det är den verksamhetsansvariges uppgift.

Kunskap att rädda liv
Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter och även svensk skolas läroplan, bör praktisk repetition och övning göras regelbundet. Få vet hur de reagerar i en nödsituation – de allra flesta går in i ett chocktillstånd (”fryser”). Regelbunden och återkommande repetitionsutbildning borgar för ett mer reflexmässigt och korrekt agerande, för att hjälpa någon som drabbats av ett hjärtstopp.

För dig som är arbetsgivare/ansvarig
Vill man som arbetsgivare ha en trygg arbetsplats genom att följa Arbetsmiljöverkets riktlinjer, bör tillräckligt många anställda ges möjligheten att gå regelbunden HLR-utbildning. För hjärtstartare finns inga krav på HLR-kurs, men det är en självklarhet för många att se till att se till att flertalet vet hur den ska användas i ett skarpt läge. Det är bättre att ni skaffar något av de tre viktigaste sakerna kring detta, så kan vi ta det därifrån; Antingen en utbildning, en hjärtstartare eller riktigt bra larmrutiner som ni får i och med våra kurser. 

Att tänka på som arbetsgivare
1. Att alla – eller tillräckligt många – går HLR-kurs regelbundet
2. Ha snabb access till hjärtstartaren samt
3. Ha rutiner för underhåll och larmkedja

Kontakta oss direkt för vägledning och råd för just din arbetsplats!

Vuxen-HLR med hjärtstartare

Kurser i Barn-HLR

HLR-kurs med Första Hjälpen

HLR-kurser FAQ - Allt du behöver veta för en bra Första Hjälpen-beredskap gällande HLR-kurser

Är det krav på HLR-utbildning när man skaffar hjärtstartare?

Både ja och nej. JA om ni vill följa Arbetsmiljöverkets riktlinjer, HLR-rådets riktlinjer och Svensk Standard. NEJ om ni t ex. bara vill köpa en hjärtstartare så får ni göra det. Ni får en kort produktgenomgång av oss men den handlar kort om hur hjärtstartaren fungerar.

I stort är det bättre att ni skaffar något av de tre viktigaste sakerna kring detta, så kan vi ta det därifrån. Antingen en utbildning, en hjärtstartare eller riktigt bra larmrutiner som ni får i och med våra kurser.

Om vi går kursen hos er och köper hjärtstartare - uppfyller vi svensk standard* då?

Ja det ser vi till att ni gör.

* SIS 28000 - Hjärtsäker Zon. 

Följer ni HLR-rådets riktlinjer?

Ja, vi följer deras riktlinjer och all vår personal håller sig ständigt uppdaterade med de senaste rönen kring våra kurser.

Vilken HLR-kurs ska vi gå?

Jämför våra 3 st olika HLR-kurser (hjärt-lungräddning).

Den vanligaste hjärt-lungräddningskursen är Vuxen HLR+AED. Det är en grundkurs i hjärt-lungräddning med hjärtstartare. Här kan du läsa mer om den.

Den näst vanligaste är HLR AED+LABC och den inkluderar även Livsfarligt läge, Andning, Blödning och Chock (läs mer här). Den sista är D-HLR (läs mer här).

Läs mer om innehållet och skillnaderna mellan utbildningarna här på hemsidan eller i vår broschyr.

Dahl Medical genomför HLR-kurser på er arbetsplats, över hela landet. Alla HLR-instruktörer följer och håller sig regelbundet uppdaterade med Svenska HLR-rådets riktlinjer.

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.

Kontakta oss - få experthjälp!

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittar svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Fyll i formuläret här så hör vi av oss så snart vi kan!

DAHL MEDICAL AB  
Org nr. 556482-6351

Postadress: 
Box 2114
132 02 Saltsjö-Boo
Sweden

Besöksadress:
Stenhuggarvägen 5
132 38 Saltsjö-Boo
Sweden

© DAHL MEDICAL 2024

Nets - Payments made easy