Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Varukorgen är tom

HEM / BRANSCHER / FÖRENINGSLIVET

Första Hjälpen för föreningslivet

Bostadsrättsföreningar, Villasamfälligheter, Idrottsföreningar, Hembygds- och Bygdegårdar, Båtklubbar - föreningslivet i Sverige är stort, med många engagerade och aktiva. Är det någonstans i samhället det behövs rätt Första Hjälpen beredskap så är det just i föreningslivet! 

De flesta hjärtstoppen sker utanför arbetet - i eller nära hemmen. Barn och unga som leker, lär och tänjer på sina fysiska gränser i sin favoritsport vill vi ju att de ska vara trygga. Och alla andra som aktivt engagerar sig för att man i området ska förenas i olika intressen.

I en Första Hjälpen-beredskap för exempelvis bostadsrättsförening, villasamfällighet, idrottsförening eller liknande, måste man räkna med att allt kan hända.

I en aktiv miljö med folk i alla åldrar ökar risken för att olyckor och sjukdomsfall inträffar. Tillräckligt många av föreningens medlemmar bör regelbundet gå utbildning i HLR och ha bra kännedom om var produkterna finns och hur de används.

Att en Första Hjälpen-specialist som Dahl Medical kan erbjuda produktdemonstration för föreningens medlemmar, löpande HLR-kurser och serviceavtal, är en stor hjälp för föreningen att känna trygghet i att kunna rädda liv eller förhindra ett handikapp för livet.

  • Ambulansens utryckningstid för prio 1-larm i Sverige är ca 15 minuter i snitt - betydligt mer om man bor i glesbefolkat område! 
  • Fram till att räddningspersonal är på plats bör man kunna ge Första Hjälpen i form av hjärt-lungräddning och behandling med hjärtstartare* samt kunna hantera & behandla: Livsfarligt läge, Andning, Blödning och Chock (L-ABC).

* inom tre minuter är rekommendationen enligt svensk standard. För varje minut som går minskas chansen för överlevnad med 10%.

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

Rekommendation Första Hjälpen-beredskap för Föreningar:

För boende, utövare och ev. åskådare:
Hjärtstartare och akutväskor (s.k. ”springväskor”) för allvarliga incidenter.

Stora områden/flera byggnader:
Viktigt att prioritera närhet/tillgänglighet till Första Hjälpen-stationer och Hjärtstartare. Förvaring: larmade skåp eller värmeskåp för utomhusplacering av hjärtstartare ökar chansen för fler att rädda liv.

För operativ verksamhet:
Kompletta förbandstavlor för löpande förbrukning i diverse aktivitetsutrymmen och ytor för underhållsarbeten.

Utbildning:
HLR-kurser för medlemmar. Riktlinjen enligt svensk standard: för tillräckligt många, 1 ggr/år.

OBS! Tänk på: 

Upp skyltning Varsel- och hänvisningsskyltar för Första hjälpen, Ögondusch och Hjärtstartare

Tillgänglighet  - Vid t.ex. ett hjärtstopp skall HLR kunna påbörjas inom en minut. Inom tre minuter skall en hjärtstartare kunna användas på patienten

Registrera hjärtstartare i hjartstartarregistret.se, så att den blir synlig för SOS Alarm.

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.

Kontakta oss - få experthjälp!

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittar svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Fyll i formuläret här så hör vi av oss så snart vi kan!

DAHL MEDICAL AB  
Org nr. 556482-6351

Postadress: 
Box 2114
132 02 Saltsjö-Boo
Sweden

Besöksadress:
Stenhuggarvägen 5
132 38 Saltsjö-Boo
Sweden

© DAHL MEDICAL 2023

Nets - Payments made easy