HEM / BRANSCHER / FÖRENINGSLIVET

Första Hjälpen för föreningslivet

Bostadsrättsföreningar, Villasamfälligheter, Idrottsföreningar, Hembygds- och Bygdegårdar, Båtklubbar - föreningslivet i Sverige är stort, med många engagerade och aktiva. Är det någonstans i samhället det behövs rätt Första Hjälpen beredskap så är det just i föreningslivet! 

De flesta hjärtstoppen sker utanför arbetet - i eller nära hemmen. Barn och unga som leker, lär och tänjer på sina fysiska gränser i sin favoritsport vill vi ju att de ska vara trygga. Och alla andra som aktivt engagerar sig för att man i området ska förenas i olika intressen.

I en Första Hjälpen-beredskap för exempelvis bostadsrättsförening, villasamfällighet, idrottsförening eller liknande, måste man räkna med att allt kan hända.

I en aktiv miljö med folk i alla åldrar ökar risken för att olyckor och sjukdomsfall inträffar. Tillräckligt många av föreningens medlemmar bör regelbundet gå utbildning i HLR och ha bra kännedom om var produkterna finns och hur de används.

Att en Första Hjälpen-specialist som Dahl Medical kan erbjuda produktdemonstration för föreningens medlemmar, löpande HLR-kurser och serviceavtal, är en stor hjälp för föreningen att känna trygghet i att kunna rädda liv eller förhindra ett handikapp för livet.

  • Ambulansens utryckningstid för prio 1-larm i Sverige är ca 15 minuter i snitt - betydligt mer om man bor i glesbefolkat område! 
  • Fram till att räddningspersonal är på plats bör man kunna ge Första Hjälpen i form av hjärt-lungräddning och behandling med hjärtstartare* samt kunna hantera & behandla: Livsfarligt läge, Andning, Blödning och Chock (L-ABC).

* inom tre minuter är rekommendationen enligt svensk standard. För varje minut som går minskas chansen för överlevnad med 10%.

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

Rekommendation Första Hjälpen-beredskap för Föreningar:

För boende, utövare och ev. åskådare:
Hjärtstartare och akutväskor (s.k. ”springväskor”) för allvarliga incidenter.

Stora områden/flera byggnader:
Viktigt att prioritera närhet/tillgänglighet till Första Hjälpen-stationer och Hjärtstartare. Förvaring: larmade skåp eller värmeskåp för utomhusplacering av hjärtstartare ökar chansen för fler att rädda liv.

För operativ verksamhet:
Kompletta förbandstavlor för löpande förbrukning i diverse aktivitetsutrymmen och ytor för underhållsarbeten.

Utbildning:
HLR-kurser för medlemmar. Riktlinjen enligt svensk standard: för tillräckligt många, 1 ggr/år.

OBS! Tänk på: 

Upp skyltning Varsel- och hänvisningsskyltar för Första hjälpen, Ögondusch och Hjärtstartare

Tillgänglighet  - Vid t.ex. ett hjärtstopp skall HLR kunna påbörjas inom en minut. Inom tre minuter skall en hjärtstartare kunna användas på patienten

Registrera hjärtstartare i hjartstartarregistret.se, så att den blir synlig för SOS Alarm.

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.

Kontakta oss - få experthjälp!

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittar svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Fyll i formuläret här så hör vi av oss så snart vi kan!

DAHL MEDICAL AB  
Org nr. 556482-6351

Postadress: 
Box 2114
132 02 Saltsjö-Boo
Sweden

Besöksadress:
Stenhuggarvägen 5
132 38 Saltsjö-Boo
Sweden

© DAHL MEDICAL 2024

Nets - Payments made easy