Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Varukorgen är tom

HEM / BRANSCHER / PUBLIKA/OFFENTLIGA MILJÖER

Första Hjälpen för publika/offentliga miljöer

I en Första Hjälpen-beredskap för publika miljöer måste man räkna med att allt kan hända. Köpcenter, livsmedelsbutiker, flygplatser, tågstationer, idrotts- och konsertarenor, simhallar, bensinstationer är bara några exempel på publika och offentliga miljöer. 

I publika miljöer där man har en stor genomströmning av folk i alla åldrar ökar risken för att olyckor och sjukdomsfall inträffar. Sortimentet av Första Hjälpen-produkter för publika miljöer bör vara heltäckande, tillgängligt, väl skyltat och operativ personal ska regelbundet gå utbildning i HLR och ha bra kännedom om var produkterna finns och hur de används.

Att en Första Hjälpen-specialist som Dahl Medical kan erbjuda produktdemonstration för de anställda, löpande HLR-kurser och serviceavtal, är en stor hjälp för verksamhetsansvariga att uppfylla grundläggande krav för Första Hjälpen anpassat för publika och offentliga miljöer.

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

Rekommendation Första Hjälpen-beredskap för Publik/Offentlig miljö:

Stor publikgenomströmning:
Hjärtstartare och akutväskor (s.k. ”springväskor”) för allvarliga incidenter.

Stora områden:
Viktigt att diskutera närhet/tillgänglighet till Första Hjälpen-stationer och Hjärtstartare (Hur långt behöver man springa?).

För personal:
Kompletta förbandstavlor i diverse personalutrymmen och arbetsområden för löpande förbrukning.

Utbildning:
HLR-kurser för personal. Riktlinjen enligt svensk standard: för tillräckligt många, 1 ggr/år.

OBS! Tänk på: 

Upp skyltning - Varsel- och hänvisningsskyltar för Första hjälpen, Ögondusch och Hjärtstartare

Tillgänglighet  - Vid t.ex. ett hjärtstopp skall HLR kunna påbörjas inom en minut. Inom tre minuter skall en hjärtstartare kunna användas på patienten

Registrera hjärtstartare i hjartstartarregistret.se, så att den blir synlig för SOS Alarm.

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.

Kontakta oss - få experthjälp!

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittar svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Fyll i formuläret här så hör vi av oss så snart vi kan!

DAHL MEDICAL AB  
Org nr. 556482-6351

Postadress: 
Box 2114
132 02 Saltsjö-Boo
Sweden

Besöksadress:
Stenhuggarvägen 5
132 38 Saltsjö-Boo
Sweden

© DAHL MEDICAL 2023

Nets - Payments made easy