HEM / BRANSCHER / INDUSTRI OCH VERKSTAD

Första Hjälpen för industri och verkstad

I en Första Hjälpen-beredskap för verksamheter inom industri och verkstad måste man räkna med högre förbrukning än många andra verksamheter. Sortimentet av Första Hjälpen-produkter för industri och tillverkningsföretag bör vara heltäckande, till viss del extra anpassat och uppdateras regelbundet.

Att en Första Hjälpen-specialist som Dahl Medical kan erbjuda produktdemonstration för de anställda, löpande HLR-kurser och serviceavtal, är en stor hjälp för verksamhetsansvariga att uppfylla grundläggande krav för Första Hjälpen anpassat för industri- och verkstadsmiljöer.

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

Rekommendation Första Hjälpen-beredskap för Industri & Verkstad:

Större arbetsplatser:
Behöver alltid akutväskor och Hjärtstartare för allvarligare incidenter och bra beredskap.

Laddplats Truckar/fordon:
.Här behövs Ögonduschar som innehåller steril buffrad koksaltlösning och ger ett minimum spoltid om 15 minuter. Aerosoler i ställ eller Akutstation Ögondusch rekommenderas.

Kemikalier (laboratorier, rum eller stationer) och lackrum/bås:
Som ovan - här behövs Ögonduschställ/station.

Maskinsågar:
Här behövs kompletta förbandstavlor med damm-skyddande dörr eller skåp samt eventuellt en extra uppsättning av Ögondusch-ställ/station.

Fordon:
Här behövs en akut- eller förbandsväska vid förarplatsen. Eventuellt en liten förbandstavla i servicebilar eller större fordon som opereras av flera.

Het arbetsplats (svets, ugn, mm):
Här behövs brännskadeprodukter. Rekommendation: brännskade-kit, förbandstavla och/eller anpassat innehåll med brännskadeförband och brännskadegel i akutväska.

Utbildning:
HLR-kurser för personal. Riktlinjen enligt svensk standard: för tillräckligt många, 1 ggr/år.

OBS! Tänk på: 

Upp skyltning - Varsel- och hänvisningsskyltar för Första hjälpen, Ögondusch och Hjärtstartare

Tillgänglighet  - Vid t.ex. ett hjärtstopp skall HLR kunna påbörjas inom en minut. Inom tre minuter skall en hjärtstartare kunna användas på patienten

Registrera hjärtstartare i hjartstartarregistret.se, så att den blir synlig för SOS Alarm.

Prenumerera på nyheter och erbjudanden!

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på prenumerera. Du kan när du vill avregistrera dig och du binder dig inte för något.

Kontakta oss - få experthjälp!

Om det är någonting i stort eller smått som du inte hittar svaret på så tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Fyll i formuläret här så hör vi av oss så snart vi kan!

DAHL MEDICAL AB  
Org nr. 556482-6351

Postadress: 
Box 2114
132 02 Saltsjö-Boo
Sweden

Besöksadress:
Stenhuggarvägen 5
132 38 Saltsjö-Boo
Sweden

© DAHL MEDICAL 2024

Nets - Payments made easy